Araberspenning på Stadion

Øyafestivalen synger på siste verset, solen skinner, det er båtliv, reker, pils og OL i London. Likevel, det er serierunde. BBØ sine trofaste tar ly fra solen på Joes, lar Huseklepp og Brann stå for underholdningen.

Haugesund står på motsatt banehalvdel. Flere lag har begynnt å prøve å psyke ut Brann med å la hjemmelaget spille mot Frydenbøtribunen i første omgang, også nå. Brann begynner friskt, flere sjanser for Ojo og Huseklepp. Siden blir det en lang periode med unøyaktigheter fra begge lag. Det bannes og heies om hverandre. Jeg snur meg mot mine venninner i sofaen.
– Følger du med? Er det kjekt på Brannpuben?
De ser opp fra sine mobiltelefoner, facebook og wordfeud.
– Kamp, underholdning? Den er jo her jo….,
De peker bort på oss, BBØ. Det blir ennå ropt friskt.
– Gå nå på, ikkje slipp ham forbi. Bra! Lettet applaus følger.

Mot slutten av omgangen gir Bentley ballen til islandsekspressen, Sævarson. Fosser ned langs linjen og legger hardt inn fremfor mål. Der venter Amin og snubler ballen inn. 1-0 holder seg til pause. Lettet!

Dette er Brann, vi må ha mer enn et mål. Haugesund kommer ut med fyr i magen etter pause og gir gass. Mot spillets gang kan man kanskje si, men Sævarson rykker ned langs sidelinjen og får igjen gitt inn fremfor mål. Her kriger Nordkvelle inn sin første for Brann. 2-0. Det er deilig å være Brannsupporter. Det ropes, høyt!

– Ble det mål?
– Ja, Nordkvelle.
– Han i rødt?
– Ja… Han kom fra Strømsgodset i fjor…
Jeg ser lyset gå ut i øynene hennes. Fotballdetaljer bor ikke der.
– Jeg må ta meg en røyk…

2 minutter senere spiller Nordkvelle fri Amin og han dunker ballen i mål. 3-o. Dette lukter fugl. Vi kan da ikke rote bort 3-0? Selv ikke Brann? Kampen står og vipper. Plutselig er Haugesund frempå, spissen Djurdjic scorer greit etter 67 minutter. Det var jo å forvente, vi slipper jo allid inn mål.

– Du, dere har ikke forsvar jo.
– Eh, vi scorer alltid mål.
– Ja, men dere slipper jo alt inn og.
Min mer fotballkyndige venninne til høyre er på ball og tackler hardt, verbalt.
– Vi leder jo med 2 ennå.
– Det er langt igjen ennå.
– Heia Brann!

Utligningen førte ikke til panikk. Spillet veksler frem og tilbake. Mjelde skyter hardt i tverrliggeren fra frispark på ca 25 meter. Men det vil seg ikke. Igjen spiller Haugesund seg fri og Djurdjic reduserer igjen til 3-2, etter ca 78 minutter.
– Hva sa jeg, intet forsvar.

Nå er det nerver over en lav fjøl. Feilpasninger hit og dit. Og Haugesund har initiativet. De skaper flere store sjanser. Pulsen øker og jeg er like ved å bite negler. Dritt. Men Brann står presset av og dommeren blåser. 3 deilige poeng og 4 plass på tabellen før søndagens kamper. Hvem ville trodd det, etter 3 serierunder i vår?