Frisk fredag

Det startet varmt denne fredagen. Solen skinte, arbeidsuken var over, pilsen var kald og bussen var varm. BBØ leverte igjen en Fyrebuss med ingen ledige (dobbelt)seter.

Underveis ble stemningen preget av høye skuldre. Det var kø ut av Oslo og visepresidenten lanserte noe han kalte “kjæledeggen” – til allmenn bekymring.

Køen løste seg opp, visepresidenten fikk utløp for sin kjæling, de øvrige passasjerer fikk utløp for sine urineringsbehov – og vi ramlet inn på det som må være Sarpsborgs eneste pub kl. 18.10. “Det holder til to øl, det”, ble det meldt. Meldingen var korrekt. Da politiet stilte med fem tjenestemenn utenfor ble vi bekymret for at “ruslepilsen” ville bli fratatt oss, men Pels visste råd; “baklomma!”. Det gikk selvfølgelig som en lek. Det var imidlertid den eneste leken vi fikk de neste to timene.

Kl 1900 var det avspark på tippeligaens minste stadion. Eg hakje kvalitetsikret det, men det føltes slik. Kl 19.01 ledet Brann 1-0. Kunne det? Ville det? Skulle det? Undertegnede gikk tom for modale hjelpeverb på veien til 1-1, mistet sangstemmen på 2-1 og pusten på 3-1. At vi reduserte til 3-2 i andre omgang betyr alt for lite. Vi er tippeligaens Robin Hood. Værsågod.

Siden dette skrives fra returreisen med Fyrebussen, tillater eg meg å komme med et hjertesukk. Vi var et underlegent lag, med overbetalte spillere, en gjennomsnittlig plassering i en underdanig liga med overdedikerte supportere.

Undertegnede reiser til Bergen og ser oss mot Hønefoss til helgen. Hønefoss trenger poeng. Sett pengene på B, folkens. Sesongen er over for i år.

Solen er gått ned, pilsen er varm, bussen er kald. Flammen er slukket. For i år.

One thought on “Frisk fredag

  • 10/25/2013 kl 00:12
    Permalink

    Glitrende oppsummert.
    Sesongen er over og SK Brann deler ut poenger til verdige trengende. Nesten så jeg mistenker de for å ta seg betalt… Argh!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *