Fyrebussen til Ringerike

BBØ-Broder Harald fyller år kampdagen. BBØ’s utvalgte starter dagen med gaver, allsang og lunchsiesta ved Akerselva. Det gikk i utvalgte varer fra Hansa og cava fra Spania, stemningen er stigende. Regnet ligger lavt over Oslo, regnet har vi alltid med oss. Sms’ene tikker inn, enkelte melder sin ankomst til Cafe Fiasco. Det er straks klart for avreise.

Vise-Presidenten stiller med informasjonsblad, billetter og lotteri. 33 BBØ’ere stiger inn på bussen og setter kursen mot Hønefoss. Stemningen er stor, allsang, Brannsanger på steroen og Presidenten sjenkerm er Cava til BBØ. Det eneste aberet er at bussen mangler toalett. Dette betyr klassiske stopp langs E39: Tissepauser.

Supporterpuben til Hønefoss, Hønsa eller Fossekallene ,ligger like ved torget i sentrum av Hønefoss. Et trivelig sted, med trivelige supportere. Brannsanger og Hønefossanger om hverandre. Nervene er ikke til stede. Dette kommer til å gå som en drøm. Er ikke Brann i dytten?

Aka Arena, prøv å si dette fort med promille, ligger nede ved elven. Det vil si 10 minutters gange fra sentrum. Vi fant frem, ikke akkurat kø midt i fellesferien. Grei plastbane, to kortsider og en langside. Ikke mer, ikke mindre. Bortefeltet er selvsagt uten tak og i dag er det høy luftfuktighet. Det drypper, yrer og sildrer. Alt blir vått.

Ute på banen tar Brann tak. Trykker til. Nordkvelle ser ut til å være i storslag, han er involvert i 3 kanonsjanser før det har gått 10 minutter. Brann går opp i ledelsen ved Sokolowski. Corner fra venstre og Soko banker til på hel volley. 1-0!

Hønefoss trykker litt på, men det vil seg ikke. Ojo lurer fremover og Brann er nære ved 2-0. Dommeren blåser til pause og vi leder fortjent. Etter pause fortsetter kampen som den første omgangen. Brann får kanonsjanse til å øke, men Ojo header over.

Hønefoss gjør noen bytter og snur kampen. Triste greier. Etter 55 minutter slår Hønefoss frispark inn i feltet. Zolt og Jonsson henger ikke med, Mendy setter inn 1-1. Hei nerver, hallo, godt å se deg. Zolt slår en tragisk feilpasning midt på egen halvdel litt senere og Riski løper fra det som er og setter ballen til høyre for Pjotr. 2-1, Hønefoss har snudd kampen.

Med dette går luften ut av Brann. De prøver å jage utligning, men kreftene er liksom ikke til stede. Larsen får en kjempesjanse til å utligne, men sentret pent til keeper i stedet. Alt jeg kunne tenke på, hvordan kunne Brann tape denne kampen? Vi kunne jo ledet 4-0 til pause.

Selv om det ble tap, holder humøret seg relativt bra på vei hjem. Klær og hår tørker opp, flaskepanten øker og før vi visste ordet av det, var vi tilbake i sentrum av Oslo. Kvelden avsluttes der vi startet, på taket til BBØ-Broder Harald.

Fyrebussen ser fremover, neste stopp Skien og Odd, 26. august. Vel møtt!