NSA Supporterseminar

22/23 februar ble årets Supporterseminar for Norsk Supporterallianse(NSA) avholdt på Ullevaal. BBØ stilte med en representant og en stemme. Spennende å møte alle ildsjelene fra supporternorge.

Fredag gikk med til sikkerhetsseminar og årsmøte. Sikkerhetsseminaret hadde forskjellige innlegg. Et av de mest spennende var representanten fra Kripos som holdt et innlegg om supporterkategorier og verdien av dialog. NFF kunne også fortelle oss at årets pyro-reglement forbød all blussing fra tribunen.

Ad Blussing. Vår supporteraktivitet stanser ikke og starter ikke med et bluss. Jeg syntes seminaret brukte for mye tid og ressurser på debatten rundt pyro. Når det kom til vedtak, besluttet NSA å bryte dialogen med NFF rundt bluss og pyro. BBØ stemte for å fortsette dialogen.

Supportercupen kom også opp som tema. Det ble klart at NSA lyser ut cupen, en supporterforening tar på seg arrangementet. Det er supporterforeningen som arrangerer, som står for alt rundt arrangementet, ikke NSA. NSA kan ikke, gidder ikke og bruker ikke å kommunisere noe rundt dette. BBØ vil pushe NSA til å bruke mer tid på dette i 2013.

Lørdag var det Workshops med mange spennede temaer. Økonomi, medlemsregister, pressemeldinger og annet. Det ble ellers innlegg om hvordan det var å være kvinne / homofil på tribunen. Det er viktig å drive med holdningsskapende arbeid, slik at det å være supporter er for alle.

Videre fortalte C-More om den nye mediavtalen, Aafk fortalte om sine arrangement og GodsetUnionen fortalte om hvor flinke de var til å synge og stappe folk på busser. Supporterinitiativet ved Erlend Vågane foredro om supportermakt i fotballklubber og hvordan fremme supportervennlige forslag mot nff. Alt fra Brann 🙂

Alt i alt: Mange innspill og tanker som BBØ vil ta med seg videre. Se frem mot årsmøtet til BBØ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *