Strømmen gikk!

Strømmen, et lite tettsted i nærheten av Lillestrøm. Nok et stopp på melkeruta til nsb, stoppet etter Fjellhammar. Hva er der? Et storsenter, 3 kebabsjapper, Egon og Akershus museum. Og ja. En plastbane og en tribune. Som vi sier om Ullevaal, slapp av: Vi har vært der før. Vi kan veien. Fra jernbanen går du rett frem, opp gata som deler storsenteret i 2 og tar til høyre. Siden går du nesten en kilometer. Gratulerer. Du er nå på Strømmen Stadion.

Brann har spilt og vunnet i Strømmen, cupen på 90-tallet og tapt seriekamper der på 50-tallet. Dette er nå. Dette er vår tur. Hei Greyhounds, her er BBØ. 

BBØ holder hoff på Cafe Fiasco før kampstart. Øl, gamle krigshistorier, minner, uro om kampen ble lansert. Det skåles og synget. BBØ sin tribuneansvarlig går seg bort mellom 4 og 5 øl. Dette fører i sin tid til at BBØ sin sangergruppe ble ukoordinert, urytmisk og vilkårlig plassert på Stadion. At sangheftet siden forsvant, at det ikke var øvd på de nye sangene og at dirigenten lærte å svømme i øl… Kan bare karakteriseres som bagateller.

Mobilen til billettansvarlig ringer:
– Hei, det er meg, Arnt. Jeg kommer for å hente billettene.
– Hæ? Arnt hvem?
– Dette er BBØ, ikke sant?
– Jo…
– Hvor er dere, jeg kommer for billettene.
– Cafe Fiasco, men du…
– Flott jeg kommer om 5 minutter.
5 minutter senere. En fremmed mann kommer bort.
– Hei, det er dere som er BBØ?
– Ja?
– Jeg skulle hente de billettene…?
– Og navnet er?
– Arnt…
– Du står ikke her på listen. Hvem har sagt at du skulle få billetter?
– Han her, Fredrik…
Arnt løfter frem mobilen og viser frem samtalen.
– Skulle du hente en billett eller?
– Nei, jeg skulle hente 5…
– Beklager, vi kan ikke gi bort billetter som vi allerede har lovt bort. Du står dessverre ikke på listen.
– Neivel…
– Beklager og håper du får billetter der oppe…
Forvirret tar Arnt farvel.

Klokken 13:30 pakker BBØ sammen og steamer mot Strømmen. Vi når toget kl 13:41. Reisen tar 26 minutter. Litt lenger enn ruten estimerte, likevel. Touchdown Strømmen. Det deales i billetter, det tas inn øl. Egon får et kjapt pit-stopp. Opp, opp til Stadion. Igjen handler det om billetter. Til sist står BBØ igjen med skjegget i postkassen. 4 billetter er ikke gjort opp for. Sakene oversendes BBØ sin inkassoavdeling.

Selve kampen er en trygg og grei affære. Brann kontrollerer kampen. Det er merkelig hvordan laget har arbeidet inn en defensiv trygghet. Ruben på backen, er et funn. Kampens BB. Mot spillets gang tar Strømmen ledelsen. Ruben kvitterer før omgangen er over. Siden dytter forfatteren sin favoritt, Renne, inn 1-2 og Skaanes gjør 1-3. Strømmen reduserer på straffe etter at Leciejewski bad om rødt kort og gav Strømmen straffe. 3 poeng til Brann og BBØ løp til toget.

Den myke kjernen innen BBØ slo seg igjen ned på Cafe Fiasco og koste seg ut over ettermiddagen. Bilder er gjengitt av kanonfotografen. Vel møtt neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *