Siste dans med gjengen

Det er klart for siste match. Godset i Drammen. Det er vinter, det er skisesong og det er like før advent. *Dette er matchen som kan sette prikken over i-en. Medalje. Europacup. Det var bare å valse over møkkalaget i Drammen. Gå på. Gi gass.

Det kan være bra. Ingen høye skuldre. Ingen nerver. Bare spille fotball mot et drittlag. Trykke til. Dette kunne bli vår cupfinale. Det var i alle fall tankene på Cafe Fiasco. BBØ vartet klassisk opp med 2 drammer i timen fremfor 2 timer i Drammen. Godt lag og godt selskap gjør susen. Dessverre har Jernbaneverket funnet ut at de skal ha service på tunnelene sine. Og sender folket med buss for tog.

Cafe Fiasco 2
Cafe Fiasco 2

Det nærmer seg avreise og BBØ prøver å gjete hopen inn på samme buss. Men dette er en barnehage med Branneffekter. Det skrikes. Noen skal spise, noen skal shoppe og noen må tisse. Det skråles. Andre er utålmodige og kaster seg på første buss vestover mot Drammen. Det prates lag, nerver og tabell. Det har vært en sesong med opp og nedturer. 3 kvarter går fort og plutselig var vi i Drammen. Vi toger over broen og legger til ved Lauritz. Selvfølgelig, uten TV og sport som underholdning.

Det spilles Brannsanger på anlegget og allsangen runger. Det er trivelig inne og vinter ute. Sangskribenter, oppdrag. Lag en god Brann-tekst til “Sweet Caroline”, den sangen er som skrevet til oss. Gode tider tar slutt. Heldigvis har forfatteren lang under vinter som standardutrustning i November.  Det går greit med kulden ute og med litt frisk marsj er en snart på gamle plast.

Selve kampen er et merkelig skue. Veike dommere, som dømmer 70/30 i fordel hjemmelaget. Sjanser som Brann ikke setter. Et klessetryne som scorer. Brann prøver og prøver. Det vil seg ikke. Reduserer. Men vi taper 2-1. Det var like greit.

Sesongen er over før siste kamp er spilt. Brann vil bli nummer fem i Eliteserien. Enten vi vinner med 5-0 eller taper 10-1 på Stadion. Det spiller ingen rolle. Alle kan bli utvist og likevel, Brann vil bli nummer fem. Game over. Ballsund, værsågod!

Jeg puster ut i bussen på vei østover. Dette var da ikke så galt. Med litt bedre spillere og enda mer trygg på spillestilen til LAN kan Brann ta enda bedre steg mot toppen av Eliteserien. Men først, skal vi gjøre unna en vinter med ski, hands og andre evenementer på fjernsynet.

Kanonfotografen var også med. Han fant fokus for disse.
* Teksten er oppdatert etter innspill fra et ivrig publikum. Redaksjonen legger seg flatere enn flatest. Til neste gang, på gjensyn.

Web-Hansen

Observatør. På buss, pub og kamp. Webmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *