Pølse i Vaffel, en mandagskveld i Fredrikstad

Mandag.
Den beste dagen i uka.
Branndagen.
NFF, ta deg en bolle!

Cafe Fiasco er stedet
Jobben var forlatt. Kampnerver, hallo.
En kald oktober ettermiddag sitter BBØ ute.
Vi snakker om Brann, idiotene i nff og mandagskamper.

Nathalie viser frem sin nye sko, plastgipsen. Åse bruker den som stol og foto-objekt. Kanonfotograf André er klar og knipser i vei. Klokka går fort. Nye og Gamle venner kommer til, Atle G. gjør comeback på fyrebussen, Herlig. Veronika gjør sin første tur med  fyrebussen. Redaksjonen gratulerer.

I siste liten kommer Jørn løpende, som vanlig. Diderik diskuterer tidligere seiere med Nina. Frode og Gisle holder plassen ved døra og har full oversikt. Inn kommer Jan og Jana. Ryktene om bussen kanskje kommer, gjør at alle trekker ned på plassen.

Sjåfør Bengt ratter gliset inn fremfor Plaza og BBØ entrer Bussen. Inne i Bussen venter heltene fra Drammen: Mari, Elvis, Larsi, Lars Geir, Jan Olav og de to påhopperne fra Sandvika; Robert og Christian.

Jørn ønsker velkommen og Bengt ratter bussen mot Fredrikstad. Det vil si, vi kom 2 meter. De fremst i bussen mente de savnet Åge. De roper og roper. Men så sitter han bare i baksetet. Etter den mindre misforståelsen ruller bussen videre mot Øst.

Aud og Nina tar plass bak sjåføren, Jana tar det beste setet i bussen og Bjarte mixer drinker med den improviserte metoden. Einar tar frem den sorte boka og går fra sete til sete: Regnskapets time er her. Det er var på tide å betale for moroa. 250,- Alle smiler og betaler. Litt rart å ha kassererens jobb, spesielt da kassereren selv betaler: Robert E.

At alle betaler er en sannhet med modifikasjoner: Thea og Åse tar ut sine premier. Gratistur med fyrebussen. Vi gratulerer. Samtidig sitter en glad gutt i baksetet: Kim, som krita turen. Men ta det med ro, vi vet hvor du bor 😀 Mads er og med, uoffisiell verdensmester i FIFA13. Johannes gjør baksetetroikaen fulltallig.

Dagens pressescoop er at lederen for Norstrand Unge Høyre hører med til eliten av Brannsupportere. Gratulerer Cecilie! Vi har bildebevis på debatteknikkene dine, som ble demonstrert på Jarle.

Harald tar seg av måltipset og vinneren ble Lars Geir, han vant seg nok penger til å kunne kjøpe seg et par fyrebussturer i reserve. De eneste som tok med seg en reserva var the Berge’s, Atle og Eivind. Bussens eneste med rødvin.

Bussen ruller videre mot Øst. Vi passerer Råde, bygda som kanskje er dårligst på bibliotek i Norge. I godt selskap går tiden fort. Plutselig var vi i Fredrikstad sentrum og på plass på 1903, supporterpuben til plankehaugen. Noen ord om 1903, det er egentlig en kiosk med sjenkeløyve. Bord og stoler er ute, noe som frister veldig en kald høstkveld i oktober. N-o-t.

Kampen åpner friskt i og med at Brann åpner låvedøra, slipper inn 1-0 pent og pyntelig. Ojo reduserer litt senere, men Pusic gjør det flott og sender FFK i føringen. Mot slutten av omgangen gir Brann gass. Først blir Sævarson felt og Huseklepp setter straffen i tverrliggeren og i mål. Helt på tampen løper Larsen fra alle, spiller til Huseklepp på høyre, får ballen igjen og scorer. Etter å ha ligget under 2 ganger, går Brann til pause med ledelse.

BBØ bruker pausen på fornuftig vis i Fredrikstad. Pølse i vaffel. En søt salt merkelig opplevelse. Anbefales å prøve, det er bare øst i Norge du finner denne kombinasjonen.

Etter pause gjør Brann som de pleier. Slipper inn mål. 3-3 etter 47 minutter. Ut over omganger produserer Brann mange sjanser. Men det vil seg ikke. Larsen må gi seg etter en smell og lufta går sakte ut av Brannballongen. På overtid av overtiden, Bentley drar av en mann inne i Fredrikstad sin 16-meter og skyter hardt på mål. Keeper redder, men sender returen i en medspiller og ballen går i mål. 3-4 på kampen siste spark. Knall kveld i Fredrikstad!

Fyrebussen hjem, gikk som en lek!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *