Tenk så greit

Skisesongen er såvidt over og den globale oppvarmingen har sendt våren til Østlandet noe tidligere enn planlagt. Klokken er stilt frem. Vi er klar. Ved Glommas bredd venter vårt lag. SK Brann. Vinteren er offisielt over. Det er kampdag. Vi henter igjen drakten frem fra skapet. Vi har vært våken siden fuglene fes. Frokosten spises med nervene i spenn. Kun timer til avspark.

Tenk så leit, om Brann går ner i første.
Alt går i grus (Alt går i grus)
Og alle sammen blir tørste

Tenk så trist, om Hansa går på dunken.
Kranen blir stengt.
Og alle glassene blir tomme.

Rikard Norling er poet. Fotballpoet. Han sier de riktige tingene til varmblodige supportere. Engasjementet bruser og vi verker etter å legge fotballnorge under oss. De skal igjen få kjenne makten til SK Brann.

Likevel. Det er skyer i horisonten. Brann spilte som blinde krøkker i fjor høst. Brann har stort sett den samme stallen som ifjor. Brann har tapt de siste 4 treningskampene uten at de har vist noe særlig. Mye som før. Men vi tror knallhardt og drar til Fiasco. Klassisk Brann. Det er nå eller aldri. Som alltid.

Tenk så leit (Tenk så leit)
En hel vinter uten fotball.
Og alt vi har (Og alt vi har)
Er minner fra i fjor

Tenk så gøy (Tenk så gøy)
Når sesongen starter
Uten bråk (Uten bråk)
Og skandaler i kulissene

Gamle og nye venner møtes på Fiasco. Det lades opp til tur. Til seier. Hoffotografen er på plass. Pels feirer dag. Det synges, skåles og gleden er stor. Etter en stund meldes Fyrebussen på Lysaker. Det drikkes opp og vi tar oppstilling. Noen minutter senere svinger Bengt og konen inn fremfor Plaza og BBØ er på vei.

Turen går raskt sørover. Med et klassisk stopp for bilde, pissing og pølse gjør Fyrebussen en rimelig udramatisk ankomst i Sarpsborg. De lokale fintet oss hit, de fintet oss dit. Omsider fant vi fotballpuben til Fossefallet. BBØ tok en instant klasse på livets harde skole: Om du er invitert til en sportsbar og den er full, hjelper det ikke med invitasjon. Neste gang får vi kjøre tidligere.

Tenk så greit det hadde vært om Brann
vant både serien og cupen
Og solen skinte på alle og enhver
Og vi var glade og fornøyde

Tenk så coolt (Tenk så coolt)
Når vi med fotball på hjernen,
samles på staddaren (På staddaren)
Og klubben i vårt hjerte

Bortetribunen var utsolgt, at Sarpsborg08 våger å ta så bra betalt for lave dårlige tribuner er et av fotballverdenens store mysterier. Redaksjonen i Brannoest regner med å få nye svar på gåten, når vi skal ta turen til Nadderud. Uansett, vi står som de berømte sildene i tønnen. Været er pent. Det er to lag på banen. Et har røde drakter på seg. Et har blå. Det synges. Det er avspark. Et lag velger å spille fotball. Det andre laget ser på.

Tenk så fett (Tenk så fett),
Hvis det var fulle tribuner.
Og alle sammen sang: Heia Brann!

Tenk så greit det hadde vært om Brann
vant både serien og cupen
Og solen skinte på alle og enhver

Jeg skal ikke bry leserne med detaljer, vurderinger av spillere, sang, supportere eller den manglende bikkja i bakken. Det var som i fjor. Tragisk. Det holder å si at kiosken gikk tom for vafler. Hele kampen var under pari. Brann viste dårlig innsats, organisering og om Norling hadde en plan B. så kom ikke den til syne. P.t. er dette ikke noen forbedring fra regimet til Skars.

Tenk så leit, om Brann går ner i første.
Alt går i grus (Alt går i grus)
Og alle sammen blir tørste

Tenk så trist, om Hansa går på dunken.
Kranen blir stengt.
Og alle glassene blir tomme.

Det ble en lang tur hjem. Relativt stille. Det var en skuffet gjeng som trillet nordover. Jeg tenkte på neste helg. Da kommer Stabæk til Stadion. Brann må heve seg. Veldig. Jeg er bekymret. Dette kan bli en lang vår før Lex Norling setter seg i SK Brann og resultatene kommer. Men jeg tror. Der det er poesi, er det håp. Heia Brann!

Tenk så greit det hadde vært om Brann
vant både serien og cupen
Og solen skinte på alle og enhver
Og våre hjerter stod i Brann

Na-na-na-na-na-na

En stor takk til Radiofantomene for inspirasjon og bidrag til en forsmådd fotballskribent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *