En kveld på pøbben

Det er mandag. Ukedag. Som vanlig skal Brann spille kamp. Alt for penga. Alt for nff. Alt for toppfotballen. Alt for TV2. Alt skylt ned med reklame. Masse reklame. Urgh. Det er et titall medlemmer av BBØ som har tatt turen til O’Reillys. Samt ti-femten andre Brannsupportere. Et godt fellesskap, klar for lidelse og lidenskap. Medlemmene i “Vi-som-sier-nei-til-Doddoismen” bevegelsen er glade for at trener Nilsen er et skapmedlem og har Grønner inne på laget.

Brann åpner friskt. Det er innsats over en lav sko og SK Brann ser ut som et fotballag med en misjon: Å vinne fotballkamper. Huseklepp ligner på sitt gamle alter ego, lynvingen som driver backer til vannvidd. For å låne en klisjé, det er en vakker kveld for fotball.

Huseklepp, Grønner x 2 og Skålevik scorer. Fredrikstad har ikke kvelden, selv et regime av Arne Erlandsen kan ikke redde laget. Det står 4-0 etter 36. minutter. Plankekjøring. Nå og da var jo FFK frempå, ballen kommer inn i feltet, Grønner stikker hodet frem og lager mål igjen. Hm, når man teller hattrick, må alle målene telle for det samme laget? Kjør debatt. Til pause står det et klassisk cupfinaleresultat: 4-1.

I pausen snakkes det om Kristiansund, om målforskjell, om tur til Brüssel og om laget skal gjøre som i 2004: legge seg bakpå og safe inn seieren. Det siste får hårene mine til å reise seg på ryggen. Brann kan ikke safe inn en puck. Det ligger ikke i lagets dna. Fremover sier jeg, alltid fremover!

Etter pause er FFK fortsatt like tannløse. Presidenten kjeder seg litt og gjør seg skyldig i å myse på telefonen. Feisbukk. Dette blir observert og påtalt. Først av Ruben, så av Andre og så av Kjetil. Jada, kampen skal sees på, selv om det er kanskje k-j-e-d-e-l-i-g… 🙂 Jeg lover å skjerpe meg.

Det fokuseres på øl og fotball. Så snubler venstreback Kristiansen i sine egne ben, Brann får straffe, relativt billig. Barmen trumfer Huseklepp og setter straffen i mål. Resten av kampen går greit, laget virker godt trent og viser vilje med sitt spill. Brann ligger nå bak Kristiansund på målforskjell. Om ikke lenge skal lagene møtes, der kan mye avgjøres.

Mange planlegger å dra over til Stadion på serieavslutningen mot Hødd, vi gjør oppmerksom på at siste serierunde har relativt tidlig avspark, så ta det med i din egen plan. Snakkes plutselig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *