Tilbake til Sarpsborg

– Pølse i vaffel, er det noe man spiser, egentlig?
– Det er mat, det er jo en greie, ikke sant?
– En greie?
– Ja, i Østfold.
– Og nå skal vi dit?
– Jepp, Sarpsborg. Eliteserien. Feriefotball. Fyrebussen. Det blir bra.
– Enig, men du?
– Ja?
– Syltetøy eller ketchup på pølse i vaffel?
– …

Det er en relativt halvnormal sommerdag, EM kjeder ræven av fotball-verden, regn truer,  temperaturen er lummer og øllet er dyrere en hva den var før. Det er søndag. Og BBØ har fyrt opp Fyrebussen.

Fem minutter på to ringer Øystein.
– Hei, hvor er dere?
– Er du her?
– Jada, står fremfor Plaza… Er dere..
– Vi er oppe i trappen, 2 minutter.

En Bussjåfør ved navn Øystein
En Bussjåfør ved navn Øystein

Ned trappen ramler de. Drakt, sivil, drakt, drakt, drakt og tivoli. Alle skviser seg inn, finner seter og gjør seg klar til Østerled. Øystein fyrer opp Fyrebussen og vi er avgårde. Selvfølgelig så er det noen detaljer… CD spilleren spiser Brannmusikken, toalettet er litt enveis. Dvs. Du kan stråle på toalettet, men du kan ikke legge kabel. Hva annet er nytt?

Ut på gamle Mossevei. Nystemten blir avsunget. Og vi mener det. Veldig. Om en kordirigent hadde vært til stede, hadde BBØ mistet en supporter eller to til kor-bevegelsen, der og da, bare fordi. Presidenten griper mikrofonen. BBØ har jubilanter. Pels har fylt 50 og Robert har fylt 40. Gaver blir delt ut. Det gratuleres og takkes. Og bussen ruller videre mot Sør.

Vi svinger av E18 og det er klart for en av de faste postene. Råde. Bibliotek. Bilde. Rop og sang. Og bilde igjen. Vi er kanskje supportere. Men noen på bussen har lest en bok. Andre har lest to. Desto flere har lest mange. Det er til og med noen som har skrevet bøker ombord i bussen. Ekspertisen er faktisk tilstede. Råde-er-dårlig-på-bibliotek! BBØ vet det. Og nå vet også du det!

Råde, Råde, Er dårlig på Bibliotek!
Råde, Råde, Er dårlig på Bibliotek!

Bussen ruller ned RV110 mot Fredrikstad. Vi plukker opp Johannes. Presidenten må beklage til Johannes. Pauser, Råde og roping tar litt tid. Men ventepils i solveggen har aldri skadet noen. Ei heller Johannes.

Styret drar frem esset fra ermet. Vi gjør et pit-stop på Olavs Pub på Greåker. BBØ har fått innvilget audiens hos en av SK Branns aller største: Super-Ray. BBØ er på vei til Kvisvik-Brødrene sin pub. Vel framme finner vi live band, mat og Hansa på tapp. Et strålende sted. Ray er solstrålen selv og stiller opp på 41 selfier. Stas!

50 minutter før kampstart jager Presidenten flokken ombord. Vi må rekke kampstart. Det er en uregjerlig gjeng. Øystein kjører feil. Og klokka går. Veldig, veldig fort. De sure kommentarene om tidlig avreise tier. Engstelsen over å misse kampstart tar over. Øystein finner snart veien og vi er fremme 15 minutter før avspark.

Og selve kampen… Den forbigåes i stillhet. Det er alltid surt å tape. Det er en litt mutt gjeng som finner veien hjem etter kamp. Rent bortsett fra kampen og resultatet, er dette en strålende tur. På vei hjem, lar vi oss igjen kjede av EM, drømmer søtt om den dagen Brann tar over verden og vinner med kalas-siffer!

– Altså, det smaker jo både salt og søtt.
– Ja?
– Jeg tok den bar…
– Og?
– Du har rett, det er en greie. Der nede.
– Ikke sant. Østfold, det er et helt annet sted.

Kanonfotograf André var også med. Det ble tatt bilder. Disse var med:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *