6. Serierunde: SK Brann – Engen

Dette er sesongen der alt går stang ut for SK Brann. Trenden fortsatte mot Engen på Stadion, søndag kveld. Et relativt ubalansert lag fra hovedstaden, skulle i utgangspunktet være grei skuring for et revansjesugent Brannlag.

Merkelig nok starter Brann spillet mot Frydenbøtribunen, sikkert et triks som Martin har lært rasket på Valle. Barmen åpner ballet etter 1. minutt, skyter hardt fra 16 meter. Hirschfeld redder til corner. 5 minutter etter misser Rudy på midtbanen og Hæstad har fri bane mot mål. Grorud gjør et kjempeløp og presser til corner.

Grorud får også sjansen på offensiv corner etter 11. minutter, men skyter hardt til side for mål. Brann er i døtten og presser på. Etter 22. minutter får Ojo en lang ball, blir presset, men klarer å lobbe over keeper. 1-0!

Men hvor lenge var Brann på Paradis? Ikke lenge. 19 minutter faktisk. Lagets akilleshæl vises frem igjen: Defensiv dødball. 41′ – Et unødvendig frispark blir lempet inn i feltet. Bentley glipper i markeringen, det heades i stolpen og Pedersen snubler inn ballen på returen. 1-1.

Brann har ennå temperatur etter utligningen, Ojo og Amin løper i offside hver sin gang. Men Fru Fortuna sitter på Martin sin skulder og driter på Stadion. Austin tackler, hardt og unødvendig innenfor egen 16. På Overtid. Straffe. Gult Kort. Og 1-2. Zajic.

Etter pause trykker Brann hardere på. Men mot spillets gang blir “Den sympatiske og fairspillende” Pedersen lagt kontant i bakken av Grorud. En soleklar målsjanse blir avverget og opp av dommerens lomme kommer det røde kortet. 10 mot 11. Straffe og Fru Fortuna blunker til Rune S. Singh blåser straffen høyt over mål.

Brann løper og løper, kjemper og sliter. Amin skyter hårfint utenfor. Ojo får feite sjanser. Han lobber over, skyter over, header over og over igjen. Det er frustrerende å se på. Selv med en mann mindre på banen fører Brann kampen. Og taper den. Bittert.

Neste sjanse er Bjarg i Cupen. Siden blir det Viking borte. Får Brann en grei gjennomkjøring mot Bjarg og klarer å ta vare på energien fra denne kampen, så håper jeg på poeng i Stavanger!