9. Serierunde: Brann – Sogndal

Brann Bataljon Øst

Det regner lett i Oslo. Timene har vært lange frem mot kampstart. Godfølelsen etter kampen mot LSK har gitt seg. Heisann kampnerver, velkommen. 90 minutter lidelse neste. Et 30 talls BBØ’ere har funnet veien til Joes. Vi har gått fra forberedelser til nasjonaldagen, fra krøllete bunadsskjorter og russetreff for å være her. Gleden og nervene er tilstede i rikt monn.

Det synges nystemten på stadion og på Joes. Nå er vi klar. Kampen starter relativt friskt. Corner på corner til Sogndal. Merkelig nok ser ikke Brann ut som hodeløse kyllinger. De står opp og forsvarer seg. Jonsson, har roen og nivået inne. Etter hvert kommer Brann mer med i kampen og kommer høyere opp på banen.

Omgangen er gjevn, U. Flo får store sjanser til å score men bommer. Etter 26. minutter får U. Flo en stikker i boksen og går mot mål. Ut kommer Pjotr, uheldigvis treffer han kneet til Flo og polakken tar telling. Sogndal er fair og spiller ballen ut. Inn kommer Øvretveit, som mot Rosenborg.

Etter skaden tar Brann litt over og får et par cornere. Sogndal kommer tilbake og får corner. Ballen går over feltet, Brochmann treffer godt og hardt. Øvretveit strekker seg og gjør en flott enhåndsredning.

Omgangen ebber ut med misbrukte sjanser. Brann får corner på overtid. Zolt header mot mål, som blir reddet på streken av Kalven. Ojo fanger returen og legger pent inn igjen. På bakerste stolpe står Mjelde umarkert. Han har all tiden i universet, konsenterer seg, tar sats og header markant over. For god tid og nervene kom på besøk.

En gjevn første omgang der Sogndal definitivt var med på notene og kunne lett ha scoret et mål eller to.

Andre omgang starter som den første, relativt gjevnt, med Sogndal som triller mye ball. Endelig løsner det. Vingspillet til Brann er kostet støv av. Etter 51. minutter kommer Sævarson opp på høyresiden, drar av en mann og kommer til linjen. Han slår skrått ut til Bentley som tar seg tid til å sikte og banker ballen i hjørnet bak Udjus. 1-0! Applausen vil ingen ende ta på Joes.

Brann trykker på. Ojo får to sjanser men lykkes ikke helt. Kalven bryter på midten og spiller Ojo. Han går inn i boksen, skyter hardt. Udjus må gi retur og der er Mjelde. Uten å tenke, setter han ballen i nettaket. 57. minutter og 2-0!

Nesten ingen sitter på Joes, alle står og ser. Dette går fort. 60. minutter, Zolt gjør det enkelt. Lang ball opp til Ojo. Han kjemper og river i Sogdalforsvaret. Ojo vinner en 50/50 duell utenfor feltet med midstopperen, drar så av Vilsvik med en skuddfinte og setter ballen rolig bak Udjus. 3-0! Oj-Oj-Oj-Oj-Oj-Oj-Oj!

Brann sin venstre side viser seg frem. Bentley fosser frem, spiller Mjelde som skyter en lompe. Skuddet / Innlegget blir et flott innlegg til Barmen, som header sikkert i mål. 4-0! Stadionuret viser 63 minutter. 12. minutter, 4-0! Det er deilig å være Brannsupporter!

Brann trykker på Amin kommer igjennom, men setter ballen i beina til Udjus. Sogndal gjør et par bytter, inn kommer Elvis og Bakke. Byttene har liten effekt. Brann eier dette nå. Haugen og Grønner kommer inn for Mjelde og Jonsson. 4 lokale gutter på laget. Konge!

På overtid spiller Brann langt til Ojo, han vinner duellen, spiller videre til Amin som drar seg innover mot 16 meteren og skyter i steget. Ballen får en sprett i bakken rett fremfor Udjus og går i mål. 5-0!

Luften går ut av BBØ på Joes. 2 seiere i serien på rad, pluss seier i cupen. Laget har noe på gang. Nå, kan 17 mai bare komme 🙂