8. Serierunde: LSK – SK Brann

Først og fremst: Jeg er så stolt over Brann og deres fair play. Odd,  Kovács og Fagermo: Se og lær! Kampen endte 3-4 etter 2 hattrick, 1 straffe og verdens merkeligste keeper: Logi Magnusson.

Brann Bataljon Øst

Ettermiddagen startet tidlig på Joes. BBØ satte hverandre stevne før Øst’ernes inntogsmarsj til stasjonsbyen. Vel plassert på toget, gikk toget over til luntefart igjennom tunnelen: 3 rådyr lekte gjemsel retning Lillestrøm. Vel fremme inntok vi Martins med fynd og klem.

Vitamindrikke, klasse B, forsvant ned på høykant. “Alle” fulgte med på serieavslutningen i England. Først var City mester, så dreit de seg ut. Så var United mester. Helt til overtiden tok til. Først Dzeko og siden Agüero. Game, set og match på 2 minutter.

Fugla kvitret litt på puben, men det tok ikke helt av. Vi slappet av, gratulerte Gjert med dagen og gav han presang fra BBØ. Et klassisk Øst-Skjerf.

Maikvelden var usedvanlig sur. Heldigvis så var LSK mye mye dårligere enn Brann. Og Bentley ble kveldens store mann. Han header greit inn 1-0 etter 9. minutter. Etter 32. minutter legger Mjelde inn, forsvarspilleren klarerer rett til Bentley som sikkert bredsider ballen i mål: 2-0.

Brann kan ikke unngå å lage straffe imot. I dag var det Grorud som kløner det til. I stedet for å klarere enkelt trekket før straffesituasjonen, så blir han med på en løpeduell som blir klabb og babb og straffe. Sigurdarson setter ballen sikkert i mål etter 41. minutter. 2. minutter senere fører LSK opp på Brann sin venstre side, alle forsvarerne ser kun ball og ballfører, de dras mot venstre. Alene, på bakerste stolpe, står LSK sin toppscorer: Sigurdarson. 2-2.

Heldigvis er LSK dårlig og tilsvarende moral bakover. Brann fører fremover og Ansgar legger inn. På første stolpe er den røde baron, Bentley på plass: 2-3.

Andre omgang starter lettere kjedelig, men det tar seg raskt opp. Gulbrandsen blir liggende etter en duell og ballen blir spilt over linjen. Innkastet går til Mjelde som drar til på hel volley og ballen går i en lang bue, spretter høyt over en feilplassert Logi og i mål: 2-4.

Et absurd mål. LSK er sur og Mjelde unnskylder seg. Avspark tas og Sigurdarson stormer mot Pjotr. Brann står og ser på. Alle, unntatt Pjotr, vil la LSK score. Sigurdarson holder hodet kaldt og setter den i mål i kamp med Pjotr. 3-4. Hele stadion klappet for den, selv om kanarifansen pep mot Pjotr resten av kampen, hadde ikke LSK mye å by på.

Resten av omgangen var en kanonade av Brannsjanser. Utrolig at vi bare fikk 4 mål. Kampen ender 3-4. En seier gjorde godt. Nå kan Sogndal bare komme på besøk 16. mai. For et gjensyn av målene, sjekk Brann.no