Tellefeil, håndball og en gal polakk

Det er kaos på kontoret og klassisk siste liten før helgen stemning. Fiks A, avtal med B og ordne den greia med C. Klokken passerer lunch og kaoset stiger til uante høyder. Jeg trykker hardere og raskere på tastaturet. Enter, enter, dvalemodus. Pakke sekken og avgårde Kåre. Destinasjon Skien!

41 minutter senere vandrer jeg inn på Café Fiasco. BBØ hadde allerede funnet seg bord på skyggesiden. Ikke det at det finnes andre sider ved Fiasco, men altså, skyggesiden og lite behov for solbriller. Kassereren noterer navn på et ark og tar betalt for turen. Presidenten blander seg inn med lister og kvitteringer, navnelapper med alle fakta du IKKE trenger å vite om Skien. Dette finter Kassereren til venstre og kaos er i emning.

Kl 15:33 svinger bussen inn på Sonia Henies plass og sjåføren Atle Otto er klar. En bussjåfør med klare regler. I tydelige ordelag blir det fortalt om sjebnen til snusere som spytter snus på teppet og til de som ikke klarer å sitte på toalettet. Sånn er det og sånn blir det. Og ja, bruk bilbelte – for boten på 1600,- akter ikke jeg, Atle Otto å betale.

Vi har brukt 90 minutter fra Oslo til Drammen. Med BBØ sine siste 7 utvalgte ruller bussen mot Skien. Etter kø, erfaringer og råd blir det besluttet å kjøre om Hvittingfoss og Siljan, riksvei 32. Det blir bondeland, bønder, gårder og svinger. Mange svinger. Sjåføren er tildels misfornøyd med prating og ståing i gangen. Og bremser relativt uelegant på rette strekker. Alt dette fører til er søl av øl og vin. Merkelig oppførsel.

På vei ut av Drammen trekker vi dagens første premie. Presidenten har randomizer app på telefonen og lar appen stå for trekningen. Kanonfotograf André stikker av med 2 store plater toppris og resten av BBØ svarer kontant: “Kjøpt og Betalt!”

Listen er lang og sedlene mange. Det går i surr. Presidenten er fintet ut. Han søker støtte hos kassereren.
– La oss se. Det er 34 på listen, en er ikke med. Det blir 33. Med den manglende femtilappen fra i sted, så er vi 300 short.
– Faen, er du sikker?
– Ja, jeg har telt.
– Tell en gang til.
– Ok.

Presidenten drar frem internkonvolutten. Stabler mynter, femtilapper, hundrelapper, tohundrelapper og femhundrelapper på det vesle bordet. Pytagoras var firkanta! Dette stemmer jo ikke. En gang til. Det telles til øyet er stort og vått. Andre tall og gåter gjør det ikke enklere.
– Hvor mange hjul har bilen?
– Det vet jo alle, 4.
– Nei, bilen har 5. Fire på veien og et i reserve.
– Svarte!

Det glimter til og Presidenten ser lyset. Vi har jo en fritur med. Det blir jo en minus trettitre, som blir trettito. Trettito ganger reisesum gir oss femtikroner mindre enn det vi skulle ha. Og det er jo bare sånn vanlig svinn. Presidenten er en flau mann som kryper til korset og mikrofonen. Unnskyldninger blir gitt. Etterpå blir årets flaueste BBØ Quiz  avholdt. Sabotasje, dårlig humor og ikke Brannrelaterte spørsmål fører et nytt lag opp på seierspallen. Kim og Lars Geir stikker av med de siste premiene.

Bussen gjør god fart på veien og vi treffer Falkum og Skagerak Arena 30 minutter før avspark. I baren på supporterteltet finner BBØ Morten Fevang og typen til fotballfruen, Christian Eriksen. Det er slik Odd permiterer slæcke spillere, de må jobbe seg opp og frem via supporterbaren.

Det drar seg mot avspark og BBØ tørner inn på Skagerak Arena. Bortesupporterene er flere enn Odd sin harde kjerne. Om de virkelig har en hard kjerne, se det, er en annen debatt. BBØ holder koken friskt, men Brann er ikke med. Statisk fotball og rundingsbøyer. Verdens beste Pjotr i mål hindrer at dette blir katastrofe. Odd leker med laget og det utvikler seg til 2×45 katastrofale omganger. Odd ville ta igjen for besøket på Stadion og greier det med bravur. Bare for å understreke poenget: De scorer kampens eneste mål med hånden.
– Døh, President, hvor mange spillere er det på et fotballag?
– 1!
– Kom igjen, det er da 11?
– Det er en gal polakk som spiller som en konge og 10 andre som ser på!

BBØ sliter seg hjemover. Atle Otto presser bussen hardt på motorveien. Kjører forbi det som er. Litt etter litt slipper BBØ’erne av. Sandefjord, Tønsberg, Drammen. Presidenten betaler sjåfør, Anders skifter på Plaza og festgjengen avslutter kvelden der den startet, på Cafe Fiasco. Et passende navn på hele Skiens-affæren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *