Norske supporterklubber er late!

Der gikk Sogndal fløyten. Supportercupen 2012 er historie. Norsk Supporter Allianse har vært merkelig passive. De har lagt alt over på Saftkokeradn. De på sin side har laget et arrangement som så fristende ut. Og som BBØ hadde meldt seg på. Men med kun 6 lag påmeldt, førte det til avlysning.

Norske supporterklubber er trege og mangler litt vilje til å stå på for sin forening og sitt lag. Det har vært lite rundt dette. Og ingen  snakker om det. Stillheten råder. Om jeg løfter blikket og titter på Supporterunionen, foreningen for de britiske fotballklubbene, er det et helt annet driv og initiativ. Der står man på og det er venteliste for å få lov til å stille lag i deres cup.

Hva kan gjøres? Først og fremst så må aktiviteten opp. Det må kommuniseres mer, det må lages et miljø for å omgås. NSA må bli en mer aktiv forening ovenfor sine medlemsforeninger. Norsk fotball er en liten andedam, det kan da ikke være så vanskelig å lage et miljø. Livet er tross alt artigere for oss som elsker fotball. Det må være mer med norsk fotball enn misunnelse, hat til NFF og kjekling med innbilte fiender.

På vegne av norsk supportermiljø er jeg veldig skuffet over passiviteten til de ulike klubbene og til den relativt sovende foreningen NSA. Ved sosialisering mellom supporterforeningene får vi samhold, vi kommer opp med nye mål og kan være enda  mer aktive ovenfor NFF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *