Supportermøte SK Brann

Lørdag 13.04 ble det første supportermøtet avholdt i Oslo. I samarbeid med Brann Bataljon Øst (BBØ), møtte representanter for SK Brann, supportere på Østlandet.

BBØ
Rolf-Magne, Roald, Tomasz og Einar

Fra SK Brann møtte daglig leder, Roald Bruun-Hanssen, sportslig leder Rolf-Magne Walstad og midtbanespiller Tomasz Sokolowski. BBØ sin visepresident, Jørn Eriksen, ledet møtet.

Møtet ble innledet med en kraftfull fremføring av “Nystemten”, før Roald Bruun-Hansen startet møtet med å fortelle om driften av Sportsklubben Brann.  Han pekte på at engasjementet blir gjerne langvarig. Selv hadde han gått på Stadion siden tidlig syttitall, opplevd oppturer og nedturer. Den røde drakten er en del av et fellesskap, dette er et fellesskap som forplikter

Han kommenterte at SK Brann ikke hadde klart å forvalte seriemesterskapet fra 2007 så godt som man gjerne kunne ønske. Det har vært samling i bånn, SK Brann er på vei opp igjen til ønsket nivå, med stabilitet og kontinuitet.  Arbeidet er i gang og klubben er på god vei.  SK Brann har kontroll på økonomien. Klubben har stabile medspillere i form av Sparebanken Vest og Trond Mohn.

Roald og Geir
Roald og Geir

Brann har årsmøtevedtak på at klubben skal være en åpen klubb, en folkebevegelse. Det er også en vei igjen å gå her, men noe som supportermøter er med å bane vei for. SK Brann har stor takhøyde, man skal tåle og være uenig.

Roald er veldig fornøyd med hvordan ledelsen i klubben arbeider sammen, de tenker likt og har felles målsetning. De deler samme visjon om hvordan Brann igjen kan vinne serien.  Han har tro på gode resultater i spillergruppen og har tro på SK Brann i 2013.

Roald og André
Roald og André

Sportslig adm. Leder Rolf-Magne Walstad begynte med å fortelle om sin tid som nyansatt i klubben. Han opplevde følelsene og engasjementet rundt SK Brann som en berg og dalbane. Det gikk opp eller ned, uten stans. Et engasjement som lett tar fyr. Han overbrakte hilsen fra Rune til supporterne.

Rolf-Magne
Rolf-Magne

Mye av hans jobb gikk med til å holde fokus, ha balanse.  Rune Skarsfjord er lederen for trenerteamet. Truls Jensen er ny assistenttrener og Kenneth Mikkelsen jobber med fysikk og kondisjon. Dan Riisnes er en erfaren Keepertrener og Tomi Markovski jobber med analyse. Han ville også gjerne trekke frem Raymond Sanden, materialforvalteren, alltid tilstede og gjør en god jobb for Brann.

Teamet jobber systematisk og har struktur på arbeidet med klubben. Det er en god miks av unge vs. Erfarne spillere i klubben. Når det gjelder Brann, så har det vært en revolusjon av unge. Gode juniorspillere tar steget opp til A-laget. Det er viktig å få balanse, trimme inn unggutter til riktig nivå. Ta det steg for steg.

Rolf-Magne og Roald
Rolf-Magne og Roald

Veien videre er økonomisk utfordrende for klubben, slik det er for de fleste Eliteserieklubber. SK Brann vil trenge hjelp for å få dette til, samt hell og timing for å lykkes 100%

Tomasz Sokolowski fortalte om sin tid i klubben, om engasjementet og om veien tilbake fra skade. Det blir stadig flere kamper på ham og tallet øker ut over sesongen.

Han forteller om en skjerpet spillergruppe, som konkurrerer om mange plasser på laget, hvordan det skjerper prestasjonene på banen. Det å være fotballspiller er et spennende yrke. Ved å ha hatt mange trenere, har Tomasz fått mange innspill på sin spillestil. Han påpekte at treneren er viktig, de former deg som spiller.

Tomasz
Tomasz

Han gikk videre med å fortelle om forberedelsene til kampen mot lsk. “Hva er det de spiser der borte?”, de er så digre. Det samme spørsmålet har nok også supporterne spurt seg selv, men kanskje av andre årsaker. Det blir en krigekamp, som å spille på en åker. Mye bakrom og midtbanen må jage etter. Tomasz er ikke fornøyd med å bli plassert på benken, men satser på et innhopp i løpet av kampen. Brann vil vinne kampen, om laget står riktig i sonene og markerer ut lsk sine angrepsvåpen.
(Dessverre gikk ikke dette etter planen, red. anm.)

Han beskrev også hvordan det var å tape med Brann, som f.eks. i Trondheim. Han tok det like tungt, om ikke tyngre enn oss supportere. Han kunne ikke gå på butikken for å kjøpe brød på 3 dager. Det gjaldt å jobbe seg ut av dette, se frem mot neste kamp. Håndtere press og tap bedre til neste gang, stå opp når man får mål i mot. Det gjaldt å ha mest mulig lik forberedelse til hjemmekamp, som til bortekamp. Ha mest mulig fokus på eget spill, så vil man vinne kamper.

Tomasz og André
Tomasz og André

Etter de innledende foredrag ble det åpnet for spørsmål. Mange ivrige supportere var kjapt opp med hånden. Det ble spurt om c-more avtalen vs SK Brann som produkt, om behovet for publikum på Stadion og økonomi.  Roald svarte at p.t. ikke er reelt, men det vil være bekymringsfullt om tv-tallene blir lave over tid. Økonomisk har tv-avtalen endret seg, før fikk de som tok medalje 25% av potten, nå får de 50%.

Det ble spurt om kunstgress vs. naturgress. Denne debatten har SK Brann tatt en gang og den vil sikkert komme opp igjen. Nå er Brann et lag som spiller på naturgress og det ønsker dagens ledelse i klubben å fortsette med.

Det kom spørsmål om hvilken klubb Tomasz holdt med i England, av en ung Brann / United supporter. Tomasz kunne avsløre at hans favorittlag utenfor Norge var Sevilla i Spania. Som avslutning, delte Visepresident Jørn Eriksen ut skjerf. På vegne av BBØ utnevnte Tomasz som Æresmedlem av BBØ. Diplom vil bli overlevert ved anledning.

soko
Tomasz og Jørn

Mange hender oppe, mange spørsmål. Det var en god tone under møtet og supporterne kunne holdt representantene for SK Brann der til midnatt. Takk til SK Brann som stilte opp på møte. BBØ vil også gjerne få lov til å takke Nils Ivar Dyngeland og Gründernes Hus for utmerkede lokaler.

One thought on “Supportermøte SK Brann

  • 04/18/2013 kl 13:19
    Permalink

    for ikke å glemme æresmedlemskapet Soko ble tildelt i BBØ 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *