Oppoverbakke

Åråsen. Klokken har passert 90 minutter. Brann leder, de er 10 mann og er under konstant press. Nå, dette er øyeblikket. Nå snur vi det. En hardt tilkjempet seier. På bortebane. Jeg står bak mål. Jeg ber til fotballguden. Krysser det som krysses kan. Da ser jeg ballen. Den streifer Hanstveit, sniker seg inn mellom Pjotr og stolpen. 3-3 Sesongen kan oppsummeres i det øyeblikket. 1 poeng er ikke godt nok. Like greit at PVM scorer etterpå og gjør kaoset fullstendig.

Det er en tafatt, molefonken og trist gjeng som toger igjennom tunnelen tilbake til Oslo. En nesten-arrestert, en gråtende, en trist, en edru, en forbannet, en nedslått og en som hadde hele pakka innabords. Joda, der og da var BBØ nede for telling.

Det har vært en lang sesong. Innsats har kommet og gått. Det er mange lokale spillere på Brann. Harmoni rundt ledelse, supportere og spillere. Laget har en sympatisk trener. Likevel, tabellen er nådeløst ærlig. Brann er det nest dårligste av lagene i eliteserien.

Laget viste stor moral ved å kjempe seg tilbake fra 2-0 til 2-3. Så er Mojsov galematias, opp kommer kortet og vi ønsker panikken velkommen. Etter utvisningen hadde ikke Brann eget spill. Kun forsvar, klareringer, dårlige klareringer. Hvert spark på ballen førte til at Lillestrøm gikk igjen i angrep. Men da klokken tippet ’90, hadde jeg troen. 32 sekunder senere kom ballen som en kanonkule og tok livet av den drømmen.

Nådeløst ærlig. Nest sist. Jeg har selv regnet med 32-33 poeng som grensen for å få lov til å spille kvallik. Det kan være at det trengs færre poeng. Et er sikkert. 12 poeng er ikke nok.

Hvorfor har ikke media i Bergen slaktet lag, trenger, ledelse og supporterne? Tja, Bergo i Bergensavisen skrev det ganske så treffende: BT og BA har bundet seg selv til masten på Brannskuta da de panegyrisk hyllet Norling og Brann ved ankomst.

Hva er galt? På et generelt plan virker det som laget prøver på en spillestil de ikke mestrer 100% eller har teknikk til å gjennomføre. Dernest, så er det til tider manglende innsats som blir synlig, det løpes for lite. På det personlige plan, gjøres det veldig mange enkle feil. Og spissene scorer ikke mål. Litt uflaks, mye udyktighet.

Kan Brann snu dette? Selvsagt. Min oppskrift er slik:

  • Løp mer enn motstanderen.
  • Vinn duellene.
  • Kjemp for ballen.
  • Forsvar ditt egen banehalvdel.
  • Og spark ballen i mål!

Dette er lett, når jeg sitter bak et tastatur og ikke er ute på banen. Det er vondt å se Brann slite. Jeg ser de prøver. Det er stang ut, dårlige dommere og alt som følger med lag som sliter. Jeg har ikke gitt opp håpet. Det er der til det er matematisk umulig å holde seg.

Det er i motbakker det går oppover. Det er overkommelig motstand mot Aafk neste helg. Så er det cup og prestisjeoppgjør mot rbk, molde, vif og godset. Brann kan vinne, gå videre i cupen og hente poeng. Alt skal spilles for. Alt kan vinnes. Det er 12 kamper igjen. EHLEN!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *