Østerled!

Epostene flyr, facebook gløder og sms’ene går til 100 mobiltelefoner. Hva står på? BBØ sveiver igang Fyrebussen, solen skinner og Brann skal besøke Fredrikstad. Sakte men sikkert ble bussen full. Presidenten svetter, det er til og med venteliste. Bengt kaster inn håndkleet, inn fra sidelinjen kommer vikaren Øystein. En god bussjåfør!

Takk være den kristne prestestyrte siste sovjetstat, det går ikke an å kjøpe en øl før klokken 12 2. påskedag. Så der stod de, ventet på bussen og kampnervene var tykt utenpå drakten. Fyrebussen kom fra Drammen. Alt gikk som smurt på Sonja Henies Plass. Alle kom raskt på bussen, “Nystemten” ble avsunget, penger ble samlet inn, Råde ble fortalt sannheten om biblioteket sitt, Fyrebuss-bilde ble tatt og Fyrebussen kjørte kjapt til Fredrikstad. 

BBØ finner seg vel til rette på puben ved elva, god stemning. Men det er noe. Kampnerver. Vi går tidlig bort, Fredrikstad er en flott fotballby. Det synges, real tifo og kampen sparkes igang.

Kampen er nervøs, det er ikke bare supporterne er nervøse. Spillerne også. Brann virker raskere, sterkere og mer lysten på å spille. I alle fall hva de har vist i oppkjøringen. Etter 20 minutter forfølger Huse ballen,  keeper fumbler og Huse setter inn 0-1! Jadda! Brann har kontroll og fører 1. omgang.

I pausen er det alltid plass til klassikeren fra Østfold: Pølse i vaffel. Like rart og lokalt hver gang. Salt pølse og søt vaffel. Skal man ta ketchup på slikt? Kjør debatt!

I andre omgang legger Brann seg bakpå. Laget har gode kontringer, feilaktig annullert mål og skudd i stolpen.  Men når har et Brann-lag safet inn 0-1 i moderne tid? Det ble hvisket om at en kamp mot Viking, i Ur-tiden, da – da hadde Brann sikret inn en 0-1 seier. Men neida, rygge rygge rygge. Det gir meg mareritt. Og 3 minutter på overtid utlikner vertene. FFK hadde mesteparten av banespillet i andre omgang, men det er forbannet. Slike kamper skal Brann vinne!

BBØ lastet opp Fyrebussen og rullet raskt mot Oslo. Korte stopp ved Moss og Helsfyr, før majoriteten gikk av ved Plaza. En artig dag, selv om Brann ikke vant. Velkommen til neste tur med Fyrebussen!

Kanonfotografen var som alltid med. Dusør utloves til den som kan peke ut Presidenten på gruppebildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *