Negativ på pub

Det var nok en mandag. På pub. Brann stilte i rødt på hjemmebane mot Strømmen. Det var nerver, det var dårlig fotball og det var OBOS-Ligaen. Frustrasjonen lå tykt i lokalet. Etter relativt lavt press, dertil hørende feilpasninger og et par sjanser til Strømmen begynte tiradene å komme fra høyre og venstre.

Så scorer Castro. Det blir litt stillere. Men nervene er der ennå. En null er en livsfarlig ledelse for SK Brann. Det er ikke bra det som presteres på Stadion. Litt etter litt åpnes demningen av dritt. Spillere skjelles ut. Treneren skjelles ut. Teknikken skjelles ut. “Troen” er borte. “Gav de en sjanse i fjor”. “Håpløst”. Dette er de milde uttrykkene. Heier de egentlig på Brann? Sitter de og gnager på en tegnestift? Har de ballespreng? 

Vi ba de verste holde kjeft. Om det er så galt, kan du heie på det andre laget. Jeg er kanskje ikke blant de mest positive supporterne i verden, men jeg heier og prøver å oppmuntre laget til å prøve igjen. Ingen blir bedre av å bli skjelt ut for å ha nerver eller å spille dårlig. Etter kamp, se det er en annen sak. Men mens kampen går, så må vi stå på. Alle sammen. På banen. På tribunen. Skal du være en sytpeis, kan du begynne med modellfly.

Det er klart at forventningen til Brann, drømmen om Brann, er stor. Det er vondt å se gammel kjærlighet råtne i OBOS-ligaen. Det er smerter å se Brann, prøve å safe inn 1-0. Det er verker å se dårlig spill, sleivete pasninger og markeringsfeil. Det er en pine. Det er en lidelse. Og som kjent: Ekte Lidelse Har Et Navn. Og man bør kunne gi uttrykk for den. Men gjør det etterpå. Ikke piss i vår brønn. Ikke gjør opplevelsen av SK Brann til en sur bæsj. Skal du være leppa fra Laksevåg, dra et annet sted. Bortetribunen?

Omsider slår Larsen en krempasning. Ferdigscoret. Huseklepp tar imot, demper og scorer. 2-0 og hjemmeseier. En seier på en dårlig dag. BBØ står bak laget, selv om det går dårlig. Det vil helst bli bedre. Brann og supporterne blir ikke bedre av at du auser skit inn i ørene deres. Det er lov å tenke før du åpner kjeften. Har du det så vondt, finn et annet lag å være sur på. Ikke gjør det med mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *