5. Serierunde: Haugesund – SK Brann

Det var vanskelig å lufte ut sildelukten fra Joes etter kampen mot Haugesund, selv ikke El classico hjalp.Brann løftet seg fra Godsetkampen, men det var ikke nok. Tidenes første tap mot et lag fra Haugesund var et faktum. Visse aspekter av kampen var derimot som forventet; Dommeren blåste med vinden og Søderlund/Djurdijc var som vanlig like glatte som Haugesundmatta. Kampen var symptomatisk for Brann i 2012, vi spiller periodevis bra, vi klarer å produsere sjanser nok til å vinne, men vi faller også periodevis totalt sammen og gir Haugesund muligheten til å score ved defensive feil som Branns guttelag burde føle seg for gode for.

Kampen startet jevnt og Brann kommer til en del halvsjanser, men det skorter fortsatt på en del av basisferdigheter hos Ojo denne sesongen. Den første ordentlige muligheten kommer når Haugen slår en frekk tunnel på Bangura og er igjennom mot mål, men får ballen for langt foran seg. Kampen går over i stillingskrig, men åpner seg opp når Haugesund på sedvanelig vis scorer på sin første ordentlige sjanse i det 34 minutt. Atter en gang glipper markeringen inne i feltet og Søderlund får headet enkelt hjørnet.

Brann slår heldigvis fort tilbake og Ojo viser at det fortsatt er krutt i signaturheadingen som får de fleste norske keepere til å gå i frys.

Andre omgang er også ganske jevn. Brann produserer et par halvsjanser, Asker er frisk og Ojo står i offside. Noen på Joes spør om den Demir har vært over midtbanen ennå, det klarer ingen å svare på.

I den avgjørende fasen mot midten av andre omgang er Brann totalt fraværende og det går som det må gå, Haugesund får ørten cornere og begynner å etablere et form for press. Vi må ty til høyere makter og slå tre ganger i bordet når noen påpeker at Brann ”alltid” slipper inn mål på unødvendige cornere. Et visst BBØ-medlem banker fire ganger i bordet og blir irettesatt, dette medfører at han banker enda flere ganger i bordet. Haugesund fortsetter å presse på og når Djurdijc scorer i det 84 minutt er det som en selverklært profeti, atter en gang er det amatørtime i forsvarsfireren.

Demir og Leciejewski går begge ut og blir fintet vekk av Haukås, Korcemar redder på streken, men klarer ikke å hindre at Djurdijc putter returen i mål. Brann klarer ikke å etablere noe ordentlig press på slutten. Barmen får en stor sjanse, men klarer ikke å putte ballen på mål fra 5 meter og beviser igjen at han er veldig god til å komme til sjanser, men ikke like god til å putte de. Skarsfjord burde uansett vurdere å sette inn Barmen inn litt før det 86 minutt, siden han de siste 3 kampene har kommet til nesten tosifret antall sjanser på et tosifret antall spilleminutter.

BBØ var som alltid samlet på Joes og stemningen var god, i hvert fall frem til Djurdijc scoret da ble stemningen så dårlig at de fleste måtte bli igjen etter kampen og ty til Barcelona –Real Madrid for å få opp humøret.

Av
Michael G.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *